Kinarestauranter

Nesten hvor enn du reiser i Norge, enten det er til en øde bygd på bondelandet, høyt oppå fjellet eller i en storby, så vil du kunne finne en kinarestaurant. Disse koselige restaurantene som serverer klassiske kinesiske retter, finnes rett og slett overalt. Du skal derfor ikke trenge å lete lenge før du finner en restaurant som har såkalt kinamat! Kineserne er kjent for å komponere de deiligste retter, og du har helt sikkert kjennskap til noen av klassikerne.

Mange nordmenn nyter kinesisk mat enten de lager den selv hjemme, eller om de får den servert på en kinesisk restaurant. Dersom sistnevnte frister mest, kan du her finne noen forslag til hvor du finner de beste kinesiske restaurantene rundt om i Norge.

Kinesiske restauranter du bør teste ut!

I Norges nest største by, Bergen, finner du flere spennende restauranter som serverer kinesisk mat. Den mest kjente er kanskje China Palace, som serverer nydelige kinesiske retter i et imponerende lokale med autentisk kinesisk interiør – midt på Torgallmenningen. Du kan også besøke kinarestauranter som Yang Tse Kiang, Soya Restaurant, Mr Chan, Guangdong House og China House.

I Oslo finner du også mange restauranter med mat fra Kina, som Dinner restaurant, Restaurant Oriental, Beijing Palace, Shanghai2K18, Yummy House og Golden Dragon. Ønsker du å spise ute i Trondheim, kan du teste ut Peking House Restaurant, Szechuan restaurant, Isae’s Kitchen, Mr. Chuong eller Hong Kong Restaurant. Også i Stavanger finnes det mange gode alternativer, som Moon House, ChinaTown restaurant, Mikado Hong Kong Garden og Lee Garden.

Søtt, syrlig og smakfullt!

Det er nok en god grunn til at kinesisk mat har slått an i Norge og resten av verden. Maten herfra er både smakfull og frisk. Mange av rettene mikser søtt og syrlig på mesterlig vis, og det er vanlig at det serveres ris til rettene – gjerne den klebrige sorten som kan formes i en skål.