Restauranter langs veien

De fleste visste kanskje ikke at en av de mest prestisjetunge prisene innenfor matlaging startet som en kåring av de beste restaurantene langs veien. Det startet i Frankrike, og var en slags vei-guide til de beste restaurantene. Vi snakker selvfølgelig om Michelin.

I Norge har vi en del restauranter med Michelin-tittel, i dag vurdert med stjerner. Men de restaurantene vi skal ta for oss i dag, har ingenting med denne prisen å gjøre. Likevel kan det være kjekt å få en liten oversikt over attraktive restauranter langs veiene i Norge.

Salt Restaurant

Dette er en flott restaurant rett før Svinesund grensepassering på E6. Menyen er variert med både fiskeretter og hamburger. Med god utsikt over fjorden kan man få en matbit før turen videre.

Her er man velkommen i kjole og skjørt, eller akkurat som man kommer rett fra bilen.

Espa Bolleland

Espa Bolleland er mer en kuriositet for hele familien. Men bensinstasjonen er en av Norges travleste og her selger de over 10 millioner boller hvert år. Bollene i alle varianter, med rosin, sjokoladebiter, karamell og fyll. Den såkalte Shell-bolla er ettertraktet.

Svinvik Gard

Skal man vestover bør man komme seg innom Svinvik Gard. Den ligger ikke langt unna FV70 mot Molde. Svinvik Gard er siste rast mot Trollheimen, hvor de serverer en meny bestående av retter fra fjellets -og fjordens matfat.

Kortmanns Lysfabrikk

I den mørke Vuddudalen finnes et amerikansk innslag. Med trailerpark, pick up cafe og lysfabrikk, kan man få følelsen av den amerikanske villmarka. Avkjøringa kommer ganske brått på, men her er det god plass til å parkere. Et godt utgangspunkt for veien nordover.

Nordgården Gårdsbryggeri

Velger man Kystriksveien mot nord, kan man ta en stopp før Brønnøysund. I naturskjønne omgivelser kan man få den lokale maten servert med hjemmebrygget øl. Dette er et naturlig stoppested for dem som vil overnatte.

Artic Cercle Center

Tilbake på Europaveien har man nå passert Polarsirkelen på fjellet. Senteret er en begivenhet i seg selv, om du så bare vil ha en is. Her er det både museum og severdigheter. Restauranten ligger på bakkeplan med utsikt over veien og dalen nedover.

Det Lille Kjøkken

Det Lille Kjøkken ligger ved veikrysset mellom E6 og E10, i den lille bygda Bjerkvik. Her får man en meny bestående av hamburger og pizza. En deilig matbit som hjelper når man skal velge retning.