Amerikanske restauranter

De siste tiårene har det amerikanske kjøkken fått et stadig større fotfeste her i Norge, og typiske amerikanske retter finnes nå både i butikkhyllene og på mange internasjonale restauranter. Amerikansk mat har røtter fra alle verdens hjørner, noe som gjør at maten er variert og spennende, og stort sett veldig god. Dette er mat som faller i smak hos folk flest, til og med blant de minste.

Hvor kan du spise amerikansk mat?

Du trenger ikke lete lenge for å kunne finne en restaurant som serverer amerikansk mat. I Bergen finner du perler som Roll & Rock American Diner, en restaurant som har et stilig 50-tallspreg med klassisk diner-interiør. Her får du byens beste milkshake! T.G.I Fridays er en annen amerikansk restaurant, som finnes i flere norske byer, som Bergen og Oslo. I sistnevnte by finner du også amerikanske restauranter som Lucky Bird, Way Down South, The Nightwalk Diner og Hard Rock Cafe.

Deilig mat fra USA

Den amerikanske maten finnes ikke bare på amerikanske restauranter – den finnes nært sagt overalt. Dette gjelder spesielt dersom vi snakker om hamburgere og pommes frites, enkelte BBQ-retter og sandwicher. På noen av restaurantene finner du imidlertid spesialiteter som mac & cheese og andre fristelser.