Casual er i vinden på restaurant

De siste årene har norske restauranter blitt mye mer casual enn hva de var før, nå trenger du ikke hvit skjorte og blazer, du kan like gjerne møte opp i et par Ecco sko og jeans. Mange synes dette er svært befriende, og det er kanskje også derfor flere nordmenn spiser ute enn noen gang tidligere?

Men det finnes også restauranter med eget spiserom, såkalte chambre separee, og her bør du selvsagt alltid kle deg i pent tøy. Dette er nemlig mer klassiske restauranter hvor man forventer at gjestene har pyntet seg for anledningen.

Likevel er trenden at du kan gå kledd akkurat slik du vil på restaurant, og spesielt i hovedstaden Oslo er det fullt av restauranter som er veldig laidback på akkurat det området. Det betyr derimot ikke at du ikke får førsteklasses mat, og nykommeren Hyde er et veldig godt eksempel på akkurat dette. Restauranten finner du i de gamle Pjoltergeist-lokalene på Fredensborg, og her forenes fantastiske retter med hip hop på høytalerne. Oslofolk elsket Pjolstergeist, så det blir spennende å se om Hyde får en like god omfavnelse. Men de første anmeldelsene har i alle fall vært veldig gode, så da gjenstår det bare å se hva dommen fra mannen i gata blir.

Restauranter du bør besøke akkurat nå

Det er ikke kun Hyde som byr på kombinasjonen fantastisk mat og casual stemning, Oslo er fylt til bremmen med slike restauranter om dagen. Her skal vi se litt nærmere på noen av disse.

Ostara Bar er et av de aller nyeste tilskuddene til restaurantjungelen i Oslo. Her serveres det drikke som er veldig i tiden, nemlig naturvin, surøl og sake. Men dette er mer enn en bar, på kjøkkenet serverer de herlig vegansk mat med asiatisk vri. Her får du alt fra nydelige indiske raspeballer til japanske soba-nudler. Selv om kjøkkenet er vegansk, er dette mat som alle kan like – også den mest ihugga kjøttentusiasten.

Skaal er enda en nykommer seg er verdt å merke seg. Mens Ostara er i sentrum av byen, ligger Skaal i hjertet av Grunerløkka. Også her finner du naturvin, og småretter som enkelt kan deles. Det er bare å bestille hele menyen og dele mellom vennegjengen. Veldig casual, men også veldig hyggelig.

Til slutt skal vi nevne en gammel klassiker, nemlig Smalhans på St.Hanshaugen. Restauranten har vært åpen i noen få år, men føles likevel veldig etablert. Her får du dagens husmann til en rimelig penge mellom klokken 16 og 18, og en rimelig delemeny senere på kvelden. De endrer meny hver eneste uke, slik at du aldri blir lei av Smalhans. Dette er en perfekt nabolagsrestaurant, som man kan besøke igjen og igjen.