Jobbmøter på restaurant

Dersom du planlegger et møte med kollegaer er det greit å vite at bare fantasien setter grenser for hvor et forretningsmøte kan avholdes. Det er imidlertid populært å ha møtevirksomhet over en smakfull middag. Dette gjør det enklere for alle parter å slappe av og ha en uformell tone, og dere kan diskutere viktige jobbrelaterte emner i en hyggelig atmosfære. Det finnes mange hoteller som legger til rette for møter over et måltid, men du kan også oppsøke restauranter til dette formålet.

Restauranter du kan ta med kollegene på

Før du bestemmer deg for hvilken restaurant møtet skal være på, er det greit å avklare hvor mange dere blir. Dersom det kun er deg og en forretningspartner eller kollega, så er det relativt enkelt å finne en hyggelig og passende restaurant. Dersom møtet skal være i Oslo, kan dere for eksempel treffes på Restaurant À L’aise, Maaemo, Hos Thea eller Statholdergaarden – som for øvrig anses å være i det mer eksklusive sjiktet av restauranter i hovedstaden.

For en mer avslappet og uformell atmosfære, kan vi anbefale T.G.I. Fridays eller Rorbua. Tenk imidlertid over hvor høyt støynivå som er akseptabelt. I Bergen finner du også en rekke spennende restauranter hvor dere kan ha jobbmøte, som for eksempel Escalón, Casa del Toro, Potetkjelleren, Spisekroken, Marg & Bein, Munken Bistro, Pingvinen og Horn of Africa.

Ting å huske på før et forretningsmøte på restaurant

Som allerede nevnt, bør du blant annet ta støynivå og akustikk med i beregningen før du og kollegene dine går ut for å spise. Dette er spesielt aktuelt dersom det er viktig informasjon som skal formidles – i så fall kan det være lurt å styre unna de mest barnevennlige og familieorienterte restaurantene. Tenk også over prisnivået – dersom du skal spandere på de andre kan det fort bli dyrt dersom dere besøker den mest eksklusive restauranten i området. Husk dog på at det ofte er muligheter for å få momsfradrag for jobbrelaterte restaurantmøter, så finn ut hvilke muligheter du har.

Når det kommer til antrekk, vil dette også være mye avhengig av møtets karakter. Er det julebord det er snakk om, så er det helt innafor å gå med en lårkort kjole eller lignende, men dersom det er et profesjonelt middagsmøte kan det være greit å kle seg deretter. Ta gjerne på dress, slips eller en stilfull kjole. For møter der dere bare skal slå av en hyggelig prat, kan du gå med dine vanlige klær – men unngå å kle deg som en slask hvis du vil virke litt profesjonell. Hva slags antrekk du skal gå med, kommer naturligvis også an på hva slags bransje du jobber i. Er du aksjemegler eller politiker er det kanskje mer naturlig med dress, enn om du jobber på Burger King. Lykke til!