Food trucks i Norge

Restauranter på hjul, eller food trucks, er kommet for å bli i Norge. De øker i popularitet og kan tilby et vidt spekter av nydelig mat. Dette er bransjen som har vært stor i USA, og nå kan vi heldigvis glede oss dem her hjemme. Utvalget blir bedre, og de sprer seg rundt i landet.

Først i Norge

Det var Bendik Romstad som tilbake i 2016 startet den første food-trucken i Norge. Det var ment som foredrag for Innovasjon Norge, og er i dag å regne for en oppskrift for oppstart av egen food truck. Her er det litt om mat-konseptet, trygg mat, godkjenninger, osv., som du trenger for å starte opp din egen food truck.

The Grill Pit

The Grill Pit har per juni 2020 én food truck, restauranten Dampskipsbrygga Restaurant, og Kaikanten Street Food-restaurant med gode uteplasser. Grillmat fra hele verden er på menyen, og de trekker frem viktigheten av å bruke ferske og originale råvarer. Her kan du kanskje få utsøkt smakebit av noe ganen kan hende aldri har opplevd før? Ta bilder av retten du velger – og benytt en rabatt hos fotoknudsen og print ut bildene dine. Nytelsene står i kø, og det er mange smakfulle retter som må prøves. The Grill Pit-food-trucken har base i Stavern, men kommer gjerne til ditt arrangement.

Anne på Landet

Dette er en av Norges første food-trucker, og ble startet av Anne og Bendik i 2014. De har en meny med godt utvalg av hjemmelaget komfort mat som lapskaus, lammekjøtt og supper. De har flere tilbud for vegetar mat og nydelige bake goder som nybakte kanelboller og sitronmarengspai. I tillegg til food trucken, kafébilen som de kaller den, har de flere cafeer rundt i Osloområdet. Du kan finne dem i Hvervenbukta, i Frognerparken og Hønse-Lovisas hus på Sagene.

Food truckene i Norge har ulike delikatesser på menyene. Populære spisesteder, og et mangfold av delikatesser å velge i. På få år har utvalget av goder gått opp, og flere har smakt flott rabarbraslusj, og tigerreker forberedt på sør-indisk vis med ingefær, karri og mer. Sist, men ikke minst, den forbløffende gode grillet Signatur Pulled Pork Burger med Alabama hvitkålsalat, syltet rødløk og chili.

Utsøkte gleder for smaksløkene!