Pizzarestauranter: til fest og hverdags

Den formen for restaurant vi nordmenn hyppigst besøker, er utvilsomt pizza-restaurantene. Pizza serveres både på italienske restauranter og på egne pizza-restauranter. Faktisk er pizza så populært her til lands at mange ulike pizzakjeder har fått fotfeste. De mest kjente er nok Domino’s, Peppes, Pizzabakeren og PizzaXpressen. På disse restaurantene er det uformell og hyggelig stemning, noe som gjør det like attraktivt å spise der om hverdagen og til festlige anledninger.

En innholdsrik meny

Pizzarestauranter har naturligvis et bredt utvalg av pizzaer på menyen, og du kan ofte velge mellom innbakt pizza, klassisk italiensk pizza med tynn, sprø bunn, eller den amerikanske varianten med tykk og luftig bunn. Restauranter som Peppes har også en rekke andre retter på menyen (for deg som vil ha noe annet enn pizza), som for eksempel hamburgere, nachos og hvitløksbrød. I tillegg vil du finne et spennende utvalg av desserter på mange pizzarestauranter, slik at du kan runde av pizzamåltidet med noe litt søtt.

Populære pizzaer

De fleste pizzakjeder har sine egne navn på pizzaene de serverer, men du finner mye av det samme hos de forskjellige restaurantene. En klassiker er pizza margherita, som stort sett bare består av pizzabunn med tomatsaus og ost. Så enkelt, men så godt! Ellers er det populært med pizzaer som har topping som skinke, kjøttboller, pepperoni, kylling eller biff. De fleste restaurantene har også alternativer for dem som er vegetarianere, og da brukes gjerne topping som artisjokker, løk, mais, tomat, vårløk, sopp og paprika.

Det er også mange pizzakjeder som serverer sine egne spesialiteter, slik at den vågale gjesten kan utfordre smaksløkene. En pizza kan rett og slett varieres i det uendelige, noe som gjør at du kan finne en pizza til enhver anledning – enten det er lunsj i arbeidstiden, overtidsmat på jobben, bursdag eller bare vanlig middag!