Hvordan få inspirasjon med pesto

Å eie en restaurant er kanskje din aller største drøm, og den er kanskje nesten helt uoppnåelig. Ikke vet du hvordan du skal få råd til en eiendom, ikke har du peiling på forretninger og egentlig kan du heller ikke å lage mat. Men selv om du ikke er utdannet kokk, så har du en utrolig fantasi og har en tunge for nye smaker. Og interessen er der, du kjenner de ulike internasjonale kjøkken, elsker god vin og har tilgang til mange landbruksprodukter.

Hvorfor pesto kan gjøre forskjell

Det er ikke sikkert du tror på at pesto kan hjelpe deg, men tenke litt mer på det. Du har de viktige bestanddelene men du mangler noe som kan definere deg som kokk, restauranteier og connaisseur. Det betyr en som har kunnskap, og dermed forstår du fort at du kan lage pesto selv nesten gratis. Skal du derimot importere det fra Italia, kommer det mange ekstrakostnader du helst vil slippe.

Her er grunnen til at det nesten er gratis. Naturen gir deg alt gratis. Vi snakker nøtter, vill-løk, bergmynte og raps. Du kan yste ost av melk og pestoen knuser du i en mørtel. Din egen pesto som gir den en konkurransefordel.

Pesto brukes til alt

Mange liker faktisk pesto som pålegg, men de fleste bruker den i middagsretter. Så hva er din signatur-rett? Kanskje er det kveite fra fjorden, eller blåskjell i skjærgården. Friterte skjell med pesto er tingen. Dette passer utmerket til hvit vin. Her har du en forrett som kan kombineres med hjort som er sous vide dampet over natten. Noe mørere fins ikke. Dander rettene med pesto du har kombinert selv. Tror du gjestene vil gispe av vellyst? Dette kan pesto passe til:

Du må tørre å prøve. Alt er åpent, og det er bare du som står mellom drømmen og realiteten.