Meksikanske restauranter

Vi nordmenn har lenge vært glade i meksikansk mat. Veldig mange – eller kanskje de fleste – nordmenn nyter for eksempel taco på fredager, en rett som stammer fra Mexico. Andre populære retter fra Mexico du nesten garantert har kjennskap til, er enchiladas, fajitas, quesadillas, nachos og burritos. Mange av rettene har fellestrekk eller ingredienser som går igjen: salsa, guacamole, maisbaserte tortillas eller skjell, lime, rømme, chili, jalapeño og biffkjøtt. Du trenger imidlertid ikke å kjøpe inn alle disse ingrediensene for å stå i timevis på kjøkkenet – du kan besøke en meksikansk restaurant og konsentrere deg om å nyte maten!

Populære tex-mex-restauranter i storbyene

I Bergen kan du nyte autentisk og smakfull meksikansk mat på den populære restauranten Casa Del Toro, som ligger i Rosenkrantzgaten 6 i sentrum. Du kan også sjekke ut Salsa Restaurant eller Los Tacos. Ikke alle restaurantene fokuserer nødvendigvis kun på meksikansk mat, men heller det latinamerikanske kjøkken, noe Salsa er et godt eksempel på. En annen vestlandsk by med mange meksikanske restauranter, er Stavanger.

Her kan du nyte lunsj eller middag på restauranter som Harry Pepper og Los Tacos. I hovedstaden finner du også en rekke meksikanske restauranter som metter taco-glade nordmenn, som for eksempel Agave Mexican Restaurant, Tijuana Bar, Cieloto, Coyo og El Camino. Trondheim på sin side, kan skilte med tex-mex-restauranter som Frida og Taqueros Taco & Tequila.

Du bør like sterk mat!

Dersom du planlegger å spise på en restaurant som serverer meksikansk mat, må du ofte belage deg på at maten kan være nokså sterk for norske ganer. Spesielt på restaurantene som serverer autentisk meksikansk mat, kan bruken av chili være ganske raus. Dette kan du imidlertid ofte spørre kelneren om, og dere kan sammen finne en rett som passer din smak. Dessuten er rømmen som ofte serveres til maten perfekt for å døyve den brennende følelsen fra sterk mat.

Du vil også kunne finne tex-mex-restauranter som serverer taco og annen meksikansk mat som er tilpasset norske ganer. Liker du sterk mat derimot, er det bare å slå seg løs! Spesielt på kalde norske høst- eller vinterdager er det godt med litt sterk mat som får opp temperaturen. Nyt gjerne maten med et glass tequila eller en klassisk «cerveza», for å komplettere måltidet!