Thai-restauranter

De siste tiårene har nordmenn virkelig fått øynene opp for det thailandske kjøkken. I dag florerer det nærmest av thai-restauranter, og disse er i dag like populære som de mer velkjente kinarestaurantene. Thailand byr på et eldorado av kulinariske opplevelser, og den karakteristiske bruken av syrlige, sterke og intense smaker preger rettene. Dette er rett og slett mat som kan få tennene dine til å løpe i vann, og smaksløkene får virkelig utfordret seg – spesielt om du ikke er vant til sterke smaker av chili og lignende.

Thailandske restauranter i storbyene

Rundt om i Norge vil du finne en rekke thai-restauranter. Spesielt i storbyene finnes det mye å velge mellom, enten du er ute etter en rask lunsj eller en bedre middag. I Bergen finner du blant annet Siam Ratree, Kroathai og Samrabthai Restaurant. I Oslo kan du også besøke mange populære restauranter med thaimat, som for eksempel Tuk Tuk Thai Restaurant, Thai Orchid Restaurant, Apsorn Thai Restaurant og Rice Bowl. I Stavanger serveres det thailandsk mat på både Daran Thai, Thai Isan og Thai Dinner Asia – for å nevne noen. Lengre nord, i Trondheim, finner du alternativer som Lan Na Restaurant, Bangkok Cafe og Benja Siam.

Populære retter på thai-restauranter

På de fleste thai-restauranter vil du finne en god blanding av forretter, middager og desserter. Enkelte restauranter har egne take away-menyer og catering-menyer. På de fleste thai-restauranter vil du finne mange klassikere som for eksempel vårruller, frityrstekt scampi, satay-kylling, scampi på spyd med sataysaus, samosa, bacondadler og nudler. Når det gjelder hovedretter er det vanlig å finne populære alternativer som pad thai, eggenudler med ulikt tilbehør, tom yam, tom kha, masman gai, pa næng, pad-prikk og skalldyr.

De fleste thai-restauranter lar deg velge mellom ulike typer kjøtt til de forskjellige rettene, og det er selvfølgelig også mulig å finne veganske alternativer, eller i det minste vegetariske. Når det kommer til desserter kan du ofte finne diverse friske salater, gjerne med eksotiske frukter som papaya eller mango.

Pad thai har tatt Norge med storm

En rett som har fått spesielt mye oppmerksomhet i Norge de siste årene, er pad thai. Denne retten er like god som den er enkel, og består av stekte risnudler, egg, bønneskudd, tamarindsaus, chili og kjøtt. Du kan selvfølgelig også lage retten uten kjøtt, dersom du foretrekker et kjøttfritt alternativ. Dersom du vil ha kjøtt, kan du ofte velge mellom kylling, scampi eller krabbe på restaurantene.

Besøk en thai-restaurant i dag!

Dersom du ønsker et smakfullt måltid som byr på mange spennende smaker, bør du ikke nøle med å besøke en thai-restaurant nær deg. Dersom du synes chili og sterk mat er litt for mye, finnes det mange milde alternativer. Hvem liker vel ikke sprø vårruller med friske grønnsaker inni? God appetitt!