Restauranter som er sjøsprøyt

Det er mange restauranter til havs. Noen av dem ligger dessverre på havet bunn, slik som den store spisesalen på Titanics 2. dekk. Andre går i rute fra Oslo til København, mens andre får besøke Lofoten og Svalbard med Hurtigruten.

Noen restauranter ligger ved bredden, mens andre kan man gå barfot til på stranden. Men når man skal på en helt spesiell restaurant, vil man se noe man aldri har sett før. Restauranten heter Under og den er en norsk ingeniørbragd.

Hva er Under restauranten?

Under er et bygg som delvis ligger over og under vann, og når man kommer inn i restauranten er man under vannflaten med pansrede vindu som tåler stor påkjenning. Restauranten er kledd i harde betongvegger og fra bordene skinner noen enorme vindu med fullt innsyn. Her fins ingen koselige vegger fra Familietapeter.no, ei heller hjemmekoselig interiør. Man får nesten en fornemmelse om at den store hvithaien snart vil dukke opp, med en skygge langt bortefra.

Men fra en skummel stemning lyses lokalet opp både med belysning og et flott crew. Her serveres nydelige retter fra havet, med makrell, tang og kreps som noen av spesialitetene. Dessuten finner man villsau og fjærkre på menyen.

Under er en restaurant i Lindesnes i Agder. Ta E18 eller båten da vel, her koster det likevel noen tusenlapper å spise et bedre måltid med lekende seler og pigghå utenfor vinduet.