Restaurant

I denne artikkelen skal vi snakke om restauranter, og det første vi skal begynne med er å definere hva en restaurant egentlig er, og i tillegg vise til noen forskjellige typer restauranter og hva som definerer dem. Vi skal også se på hva som gjør en restaurant god.

[IMAGE=fyTQk8cneAcX.jpg]

Hva er en restaurant

Vi vet jo allerede at en restaurant serverer mat, men er det noe mer enn dette? Vel, i bunn og grunn så snakker vi helst om en litt finere plass når vi kaller det for en restaurant. Det er for eksempel fullstendig mulig å kalle Burger King for en restaurant, sånn rent teknisk sett, men det er vel kanskje ikke det de fleste mener når de bruker dette ordet. La oss bare nevne litt raskt hva som foregår med disse kjedene.

Fast-food

Denne industrien kan komme til å endre seg veldig mye fremover, og dette spesielt med tanke på at det kan komme en ny type kjøtt ut på markedet. Det disse produsentene lever av er jo for det meste billig kjøtt, men dersom kulturen rundt dette forbruket endrer seg drastisk – så kan det hende at hele industrien muligens må endre seg. Det er også fullt mulig at de komme til å gli over til kunstig kjøtt uten noen problemer også. Uansett så er det vanskelig å kalle disse kjedene for restauranter, og det vi snakker om er altså noe mer fancy.

Bistro

En bistro er egentlig bare en litt mindre type restaurant. Fordelen ved disse typene burde være hvor raskt man får maten ut. Med tanke på at den er så mye mindre enn vanlige restauranter så bør man også få maten sin litt raskere.

Det vi tenker på

Når vi tenker på en restaurant så tenker vi ofte på noe som har litt mer klasse. Dette er en plass hvor vi til og med kan vurdere å bruke parykker dersom det er nødvendig. Poenget er altså at vi skal ha en følelse på en restaurant som er litt utenom det vanlige. Det er også slik at maten vi spiser her skal være noe for seg selv, og som oftest kan gode kokker faktisk skape en restaurant til det den er. Dette sier jo kanskje seg selv, men det kommer et punkt hvor det begynner å bli vanskelig å vite hvor god maten faktisk er.

Derfor finnes det mange kokker og eksperter som faktisk er skikkelig investerte i samspillet mellom smaker og det tekniske aspektet ved matlaging. De beste av disse kan skape en slik type restaurant som kan opphøye statusen din ved at du bare befinner deg i den.

Derfor sier vi det slik at det gjelds ikke nødvendigvis bare å få seg et godt måltid på en god restaurant, det skal være noe som påvirker livet ditt på andre måter enn å bare gjøre deg mett.